Videófajták a közösségi médiában – mi a különbség a story, a reels és az élő bejelentkezés között?

A videófajták az utóbbi időben nagy hangsúlyt kaptak az összes közösségi média felületen. A TikTok működése erre alapszik, az Instagram már jó ideje használja őket, és a nagy testvér, azaz a Facebook is felsorakozott mögéjük. Ezek mind-mind olyan eszközök, amellyel hatékonyabbá válhat a kommunikációd a követőiddel és vásárlóiddal, ezért érdemes a megismerésükre energiát fordítanod. Milyen videófajták léteznek, melyiket mire és hol tudod használni?

Videófajták a közösségi médiában – Story, ami 24 óráig elérhető csak

A videófajták a közösségi médiában nagyban hasonlítanak egymásra, de azért különböznek is. Vannak olyan tényezők, amik az egyik esetében megvalósulnak, míg a másikaknál nem. Mindegyikre igaz viszont, hogy az utóbbi időben kezdtek elterjedni igazán, amikor a Facebook is lehetővé tette a használatukat.

Az első ilyen, a story, amely egy rövid kis videó, képes beszámoló, ami a Snapchat-től ered. Először ez a platform használta a 24 óráig elérhető kis bejegyzéseket, amiket előszeretettel osztottak meg sztárok és magánemberek is. Most már Instagramon, TikTokon, és természetesen Facebookon is bátran megoszthatsz storykat, valamint több platformon highlightba, azaz kiemelésbe is teheted ezeket. Ennek az a lényege, hogy a 24 óra lejárta után is megtekinthető. Érdemes itt olyan információkat megosztani, amik szeretnéd, hogy megmaradjanak, ugyanis például Instagramon ez lesz az első, amivel a látogató találkozik. Míg egy korábban megosztott posztért a feed-ed aljára kell lapoznia, ha kiemeled a fontos storykat, akkor minden lényeges tudnivalót rögzíthetsz a profilod legtetején.

Az élő bejelentkezés szépségei – videófajták, amiket használj te is bátran

Mindenki látott már élő bejelentkezést, ami talán a videófajták egyik legrégebbi változata. A TV műsorok, híradók előszeretettel alkalmazzák, főleg akkor, ha valami fontos bejelenteni valójuk van és nincs idejük arra, hogy megszerkesszék a műsort, amiben szerepeltetnék. Tulajdonképpen a közösségi médiában is ez az előnye, hogy azonnal közzé tehető, rendkívül friss, nagyon hiteles, valamint egy pontos képet ad arról, hogy a márka tulajdonosa vagy képviselője hogyan kommunikál. Ez a funkció az összes felsorolt felületen elérhető, Instagramon, TikTokon és természetesen Facebookon is.

Az élő bejelentkezésnek megvannak a szépségei. Ha nem egy dedikált szobában, helységben veszed fel, akkor bizony a háttérzaj, a besétáló emberek, vagy bármilyen váratlan dolog megtörténhet rögzítés közben. Érdemes erre is időt és energiát fordítanod, hogy úgy tűnjön, spontán az egész, de azért ne legyenek kis bakik a felvétel közben. Természetesen alkalmazhatod egy eltervezett bejelentéshez is, új termék vagy szolgáltatás, vagy bármi olyan, a cég életét érintő dolog kapcsán, ami igényli ezt a formátumot.

Reels videók a szórakoztatásért és eladásért

A Reels videók meghódították a világot az utóbbi pár évben. Ezek a rövid, videós bejegyzések mindenre használhatóak, közölhetsz velük tényeket, készíthetsz termékbemutatót, hirdetésre is használhatod őket, valamint szórakoztathatod vele a követőidet. Telefonnal is könnyen felvehetőek, ami igaz az élő videókra és a storykra is, azonban talán a Reels az, amivel a legnagyobb célközönséget érheted el. Ezeket is bátran használhatod bármelyik kampányod során. Ugyanúgy posztként fognak megjelenni az üzenőfaladon, azonban kicsit mégis elkülönítve, a videós részen lesz a végleges helyük. A közösségi oldalak ajánlják majd azoknak az embereknek is, akik még nem követik az oldaladat, csak érdeklődnek iránta, így a rajongószerzés is egyszerűbb lehet!

Ezeket a videókat is a pontos kampánystratégia szerint érdemes közzétenni. Ha szeretnél egy kicsit elmerülni a népszerű közösségi média oldalakon való posztolásban, fejlesztenéd az online jelenléted és megismernéd a videók fontosságát, akkor a Posztolj Profin Mesterkurzust neked találták ki! Jelentkezz a tanfolyamunkra és sajátítsd el az alapokat még ma!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .