7 üzleti könyv a vállalkozásfejlesztésért

Vállalkozás építéshez és fejlesztéshez elengedhetetlen a tanulás, mind ami téged illet, mint vezetőt, mind ami a vállalkozásodat. Ha javasolhatok valamit: hallgass, olvass, és helyezz gyakorlatba. Hallgatni érdemes podcasteket és más vállalkozók történetét, olvasni cikkeket, könyveket ajánlok és gyakorlatba pedig ezek + tanfolyami tudást tudsz építeni.

Ebben a cikkben a leghasznosabb olvasmányokat gyűjtöttem össze, ami bár nem képez ki vállalkozóvá, mégis sok szempontból nagyon hasznos tudást és szemléletet adhat az induláshoz/fejlődéshez.

A vállalkozás mítosza – személyes kedvenc és egyben kötelező olvasmányként írnám fel

“Ez a méltán bestsellerré vált klasszikus átdolgozott és aktualizált változata eloszlatja a saját vállalkozás indításával kapcsolatos téves hiedelmeket. Michael E. Gerber kisvállalkozói tanácsadó és író több évtizedes tapasztalatból származó éleslátással mutat rá, hogy a sokakra jellemző feltételezések, várakozások, sőt még a szakértelem is hogyan állja útját egy sikeres vállalkozás működtetésének.”

Forrás: https://www.uzletikonyv.hu/a-vallalkozas-mitosza-1705

A marketing 22 vastörvénye

“Szakértők szerint a sikeres marketing első törvénye, hogy el kell olvasni ezt a könyvet. Rendkívül egyszerűen, röviden, tömören és érthetően van megírva. Marketing, a lényegre desztillálva … Aki sikeres karriert akar befutni ebben a mai rohanó világban, annak számára nélkülözhetetlen ez a könyv. Tapasztalt és kezdő szakembereknek egyaránt ajánlott. “

Forrás: https://www.libri.hu/konyv/al_ries.a-marketing-huszonket-vastorvenye.html?p_id=8205

Gazdag Papa, Szegény Papa

“A Gazdag papa, szegény papa szertefoszlatja azt a mítoszt, hogy nagy fizetés szükséges a gazdagsághoz; tagadja azt az általános hiedelmet, hogy „a házad: eszköz”; bemutatja a szülőknek, miért nem hagyatkozhatnak az iskolarendszerre gyermekeik pénzügyi képzését illetően; értelmezi egyszer s mindenkorra az eszköz és a forrás fogalmát; megmutatja, mit kell megtanítanod gyermekeidnek a pénzről, sikeres anyagi jövőjük érdekében.”

Forrás: https://www.uzletikonyv.hu/gazdag-papa-szegeny-papa

HATÁS – A befolyásolás pszichológiája

“Mi hat ránk, amikor igent mondunk egy ügynöknek vagy engedünk egy reklám csábításának? Hogyan lehet az embereket rávenni, hogy együttműködjenek olyan ügyekkel is, amelyeket korábban eszük ágában sem volt támogatni? Vagy fordítva: hogyan bírhatunk rá másokat a saját céljainkkal való együttműködésre? Mi a hatás titka?”

Forrás: https://www.libri.hu/konyv/robert_b_cialdini.hatas.html?p_id=8205

Az árazás 48 törvénye

“…nem tudósoknak íródott, hanem olyan magyar vállalkozásoknak, akiknek napi problémát jelent az árverseny, a konkurenciaharc, az áremelés, az akciózás, illetve drága termékek marketingje.”

Forrás: https://weiser.hu/konyveim/

Steve Jobs

“Az életrajzi könyvek kiemelkedően fontosak a személyiségfejlesztés útján. Ezek ugyanis lehetőséget adnak betekinteni mélyebben egy népszerű, sikeres ember életébe, megismerni személyiségét, szokásait, világlátását.

Az Apple-vezér és Pixar társalapító Steve Jobsszal a könyv szerzője több, mint 40 alkalommal beszélgetett és az írásban megszólalnak családtagjai, barátai, kollégái, üzlettársai.”

Forrás: https://www.billingo.hu/blog/olvas/legjobb-onfejleszto-uzleti-konyv

A siker kézikönyve 

“Brian Tracy sikerkönyve elsősorban abban nyújt segítséget, hogy megtanuld, hogyan vedd kezedbe a jövődet? Hogyan érheted el a legmerészebb álmaidat? Azokat a leghasznosabb ötleteket és gondolatokat gyűjtötte össze, amelyek segítenek a célok kitűzésében és azok megvalósításában?”

Forrás: https://www.billingo.hu/blog/olvas/legjobb-onfejleszto-uzleti-konyv

Nézz szembe önmagaddal! – az önismeret rendkívül fontos a vállalkozásfejlesztésben

“Ez a könyv útmutató ahhoz, hogy tisztán lásd a viselkedésed berögzült automatizmusait, felismerd a másokkal való kapcsolataid rejtett mozgatórugóit, és megszabadulj az önkorlátozó gondolataidtól.”

Forrás: https://personalguide.hu/konyv/?googleads&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxeyxBhC7ARIsAC7dS3-t766eGIfzktUzEtuGWIwCAVwaReaqcxPoa3zmFWtrlkLdva7nizUaAvBqEALw_wcB

Fontos kiegészítés: nem kell mindet azonnal elolvasnod! Ne frusztráld magad ezzel! Az sokkal fontosabb, hogy ha egyet elolvastál/meghallgattál hangoskönyv formában, sajátítsd el annak tudását. Ne csak kipipáld a feladatot!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .