Milyen legyen a hirdetési kreatívod – tippek kezdő Canva használóknak

A hirdetési kreatívod meghatározza a márkád, így fontos rá időt fordítani. Nem mindegy milyen színeket, milyen betűtípust, milyen képeket használsz, hiszen ezek a tartalmak fogják bevonzani a vevőidet. Milyen alapvető dolgokra kell odafigyelned, mielőtt meghatároznád a hirdetési kreatívod? Íme pár tipp kezdő Canva használóknak a sikeres kampánystratégiáért!

Hirdetési kreatívod kialakítása – egyszerű, letisztult, jól azonosítható

A hirdetési kreatívod kialakítása fontos, hiszen ez alapján fogják megismerni a márkádat, ez alapján azonnal tudják majd, hogy kihez kötődik maga a reklám vagy kép. Minden esetben érdemes a meghatározott színeket és betűtípust használnod, hiszen ezek nagyban megkönnyíthetik az azonosításod. Ha nem dolgozol külön grafikai csapattal, akkor erre a feladatra a Canva felülete lehet a legalkalmasabb, itt ugyanis számtalan sablon áll a rendelkezésedre, amiből könnyen választhatsz.

Ha megtaláltad azt, amivel tudsz azonosulni, amit tudsz később is használni, akkor elkezdődhet az érdemi munka. Minden márkának vannak meghatározott színei, amiket a reklámjaik során felhasználnak. Válaszd ki te is ezeket, és döntsd el, hogy mit szeretnél velük közvetíteni, milyen hangulatot keltsen a vásárlóidban és hogy melyek azok, amikkel a legjobban tudsz eladni. Vannak olyan árnyalatok, amik vonzzák a szemeket, de vannak olyanok is, amiket nem érdemes egy-egy hirdetési kreatívon használni.

A felismerhetőség végett viszont mindig azt javasoljuk, hogy azokkal a színekkel dolgozz, melyek az arculatod részei: ami megtalálható a weboldaladon és a posztjaidban (ha használsz sablont). 

Hirdetési kreatívod formája és megjelenése – méretek és a szöveg fontossága

A színek közvetítése csak egy fontos pont, amelynek a hirdetési kreatívodon szerepelni kell. Amint ezzel megvagy, érdemes egy kis hangsúlyt fektetned arra, hogyan is nézzen ki maga a reklám vagy maga a poszt, amit meg akarsz jelentetni. Az összes social media oldalnak meghatározott méretei vannak, így más kell a Facebookra, más kell az Instagramra és más kell a LinkedInre is. Szerencsére Canvában mindegyiket megtalálhatod, valamint vannak olyan univerzális megoldások is, amit több felületen is alkalmazni tudsz.

Másik fontos pont a hirdetési kreatívod megjelenésébe a szöveg. Mit akarsz vele közölni? Milyen formában tudod használni? Mekkora részét foglalhatja el a hirdetésnek? Tévedés ne essék, itt most a képen, a poszton megjelenő szövegről beszélünk, és nem a hozzá írt bejegyzésről, az egy teljesen másik téma. Egyszerű, pár szavas üzenetet érdemes közvetíteni a vásárlóid felé, ami akkor is átjön nekik, ha valamiért csak a képet látják. Logó vagy webcím mindenképpen legyen a kreatívon, ezzel erősíted a márkád értékét és a megjelenést is egyedibbé teszed.

A képek kiválasztása szintén elengedhetetlen!

Ahhoz, hogy megfelelő kinézete legyen a hirdetésednek, jó minőségű és jogtiszta képekre van szükséged. Ha rajta marad a vízjel, az egyáltalán nem mutat professzionális képet rólad. A homályos, kisméretű, és kevésbé jól kivehető képek szintén tiltólistásak, nem érdemes velük foglalkozni. Számtalan ingyenes fényképet kínáló weboldal elérhető, ezeknek is vannak külön, előfizetéses szolgáltatásai, amivel még több, még sokszínűbb és még jobb fotókat használhatsz a hirdetéseidhez. Válaszd ki azt, amelyik jellemzi a márkád és hirdess vele bátran! Természetesen a saját képek nyújtják ilyen esetben a legjobb megoldást, de kezdésként nyugodtan használj stockfotókat.

Számtalan fontos dologra kell még figyelned a hirdetési kreatívod kialakításánál, a fent felsoroltak csak a legfontosabbak. Ha szeretnéd megtanulni egyszerűen és gyorsan kezelni a Canva felületét, nincs más dolgod, mint jelentkezni a Canva hirdetési kreatív tréningre, ahol az alapoktól kezdve megtanulhatsz mindent a témában (gyakorlattal együtt!). Remek lehetőség minden olyan vállalkozónak, aki maga kezeli ezeket a hirdetéseket, valamint azoknak is, akik bővíteni szeretnék a tudásukat!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .