Legnépszerűbb Canva hibák, amit minden kezdő elkövet

Ezek a Canva hibák azok, amit minden kezdő elkövet! Akármennyire is egyszerű az oldal kezelése, akadhatnak olyan dolgok, amik a nem grafikus beállítottságú felhasználók szemét elkerülhetik. Ha ezekre odafigyelsz, akkor biztosan remek kreatívaid születnek majd a közeljövőben! Lássuk, melyek azok a problémák, amik gyakran fennakadást okoznak.

Canva hibák kezdőktől – az ottfelejtett vízjel

Vannak olyan alapvető Canva hibák, amiket könnyű elfelejteni. Ilyen például az ottfelejtett vízjel, amit a Canva tesz a képeire. Ha nem vagy prémium előfizető, akkor vannak olyan tartalmak, amiket külön megvehetsz, ha szükséged van rá. Erre szerencsére figyelmeztet a rendszer, mielőtt lementenéd a képed, így ezzel a legtöbbször nem kell foglalkoznod. Soha ne képernyőmentéssel rögzítsd az elkészített grafikát, hanem mindig letöltéssel, és akkor ezt könnyedén elkerülheted.

Másik ilyen helyzet, ha olyan képet használsz a saját vállalkozásod népszerűsítésére, ami másé, és a saját vízjele szerepel rajta. Ez legtöbbször jól látható helyen van, így szintén észrevehető.  Ezeknek a lépéseknek az alkalmazását inkább mellőzd:

  • Ne vágd le a vízjelet. Ha az a kép valakinek a tulajdona, akkor keress másikat, vagy kérd el a készítőjétől.
  • Ne használd a képet engedély nélkül még akkor sem, ha csak kicsiben kerül rá a grafikádra.
  • Ne takard el az eredeti vízjelet se a sajátoddal, se más ikonnal.

Használj olyan képeket, amiket olyan weboldalakról szerzel be, ahol ingyenesen kínálják őket. Több ilyen is található az interneten, így bátran válogathatsz közülük. Ezek a Canva hibák minden kezdő esetében előfordulhatnak, de tényleg egyszerűen el lehet kerülni őket.

Canva hibák kezdőként – nem megfelelő képfelbontás

Sokan úgy gondolják, hogy mivel a social mediaban megjelenő posztok nem túl nagyok, ezért nem szükséges nagy méretű képeket használni a grafikákhoz. Ez az egyik legnagyobb tévhit és ez fordul elő leggyakrabban a Canva hibák között. A saját képek esetében nem lehet ilyen probléma, fotósok általában kiváló felbontásban bocsájtják a rendelkezésedre a képeket. Figyelj arra is, hogy ne legyen túl nagy a fájlméret, ezzel megnövekedhet a feltöltés ideje, valamint nehezebben tudsz majd dolgozni vele. 

Legtöbb ingyen beszerezhető képnél be tudod állítani a kép letöltésének méretét. Ha 1000 pixel felett van a felbontás, akkor már általában éles képet fogsz kapni, de minél nagyobb, annál jobb lesz a láthatóság is. Minden esetben győződj meg a végtermékről, hiszen lehet, hogy a nézőképnél még jól festett a grafikád, letöltés után derül csak ki, hogy jó változatot használtál-e.

Az elkészült grafika méretei is elengedhetetlen tényezők

Sok kezdő Canva felhasználó van azzal gondban, hogy melyik felületre milyen méretű képet használjon. Nem mindegy, hogy Facebook posztot szeretnél közzétenni, vagy Instagramra egy bejegyzést, vagy éppen a LinkedIn leírásod tennéd teljessé. Minden esetben más és más a méretezés, így erre is ügyelned kell. Szerencsére a Canva rendszerében könnyedén kiválaszthatod azt, hogy melyik változatot használnád most, hogy éppen hova gyártasz tartalmat. Így elkerülheted azt, hogy nem megfelelő módon jelenik majd meg a posztod a kiválasztott social media oldalon.

Az Online Akadémia kurzusának segítségével elkerülheted az alapvető Canva hibákat. Ezen a tanfolyamon megtanítjuk, hogyan készíts olyan kreatívot, ami különleges és kattintásra ösztönzi a látogatóidat. Természetesen a kép elkészítéséhez a a Canva grafikai programot fogjuk használni, amit később is bátran alkalmazhatsz a posztjaid színesítéséhez! 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .