Ismerd meg a Hashtag-kutatás Workshopot

Az Instagramon a hashtagek használata jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy minél több felhasználóhoz eljussanak a tartalmaink.

Akkor mégis miért van az, hogy sokaknak nyűg vagy akár egyenesen kudarc a hashtagek használata, míg mások elképesztő eredményeket érnek el a használatukkal?

Nehézségek a hashtagek használatában

Ma már számtalan anyag elérhető a hashtagekről, de a hatékony hashtag használat a mai napig fejtörést okoz a felhasználóknak. Hogy miért?

  1. Bármi lehet hashtag, ami elé # jelet teszünk. Ennek megfelelően rengeteg hashtag van.
  2. A hashtageknél minden karakter számít. Minden egyes elütés vagy karakter módosítás (magyaroknál pl. az ékezet használata vagy azok hiánya) új hashtaget eredményez.
  3. Ebből a nagy mennyiségű hashtagből kell kiválogatni azt, ami valódi forgalmat terel a tartalmainkhoz. Mindez stratégiai gondolkodásmódot követel, ami nem minden profilnál van jelen a kezdeti időkben. Hashtaget azonban sokszor addig is használnak, amíg a stratégia elkészül.
  4. Az előbbi pontnak megfelelően a hashtag kutatások gyakran nem előzetesen, hanem már a profil működése közben készülnek el (ha ugyan készül valaha is ilyen). Addigra azonban berögzül egy gyakorlat, aminek a megváltoztatása erőfeszítést igényel. Ez pedig gyakran vezet halogatáshoz.
  5. A hashtag kutatás időigényes és nem kifejezetten izgalmas feladat. További halogatás pipa.

A fenti tényezők összességében azt eredményezik, hogy a hashtag használat leginkább esetleges, emiatt pedig nem hatékony.

A megoldás: hashtag-kutatást kell készíteni!

A hashtag-kutatás előnyei

A hashtag-kutatás során feltárhatod a saját profilodhoz illeszkedő, a céljaidat támogató hashtageket, és a végén lesz egy listád, melynek segítségével:

– nagyobb elérésekre tehetsz szert

– meggyorsítod a posztolási folyamatodat

– csökkented az elgépelés veszélyét

– jobb értékelést kapsz az algoritmustól

A Hashtag-kutatás Workshop

Hogyan segít ezen a Hashtag-kutatás Workshop?

A Hashtag-kutatás Workshopon 2 óra alatt szakszerű segítséggel begyakorlod a módszert, hogyan kutass hashtageket, illetve elkezded kialakítani a saját hashtag-csokraidat, melyekkel hatékonyabban, precízebben és ereményesebben posztolhatsz.

Ha gondot okoz számodra, hogy kiválaszd a megfelelő hashtageket a posztjaidhoz, vagy használsz ugyan hashtageket, de nem érkezik belőlük jelentős forgalom, esetleg szeretnéd változatosabban használni őket, de kifogytál az ötletekből, hogy miket használhatnál még, akkor ez a workshop a megoldás a számodra.

Erre számíts a workshopon

– Megtanulod a hashtag-kutatás módszertanát a gyakorlatban, a saját profilodon gyakorolva.

– Interaktív workshop: itt nem csak egy előadást hallgatsz végig, hanem bátran felteheted a kérdéseidet.

Ne maradj le erről a lehetőségről! Jelentkezz a workshopra ezen a linken keresztül! Hashtag-kutatás workshopot idén csak október 25-én és november 23-án tartunk.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .