Most akkor Facebook vagy Meta?

Sokakat megzavart a Facebook híre, miszerint META–ként folytatják tovább az üzletüket… Mit is jelent ez a felhasználók és a vállalkozók számára? Nézzük meg!

Kezdjük az elején. A Facebook egy olyan szolgáltatás volt kezdetben, ahol az egyetemi ismerőseinkkel tudtuk felvenni a kapcsolatot. Ezt Mark Zuckerberg és barátai találták ki 2004-ben. Filmet is készítettek azóta róluk, ebben minden érdekes mozzanat és történés vetítésre került. (Social Network – A közösségi háló 2010)

facebook
Facebook története

A Facebook nem állt meg egy kis egyetemi „évkönyvnél”, hanem giga közösségi felületté nőtte ki magát. Most, amikor ez a cikk készül 2022-ben 2,93 milliárd felhasználó található a Facebookon, a világ 4,9 milliárd internet felhasználója közül! A felnőtt lakosság jelentős része használja tehát az oldalt és a vállalkozások, cégek is fent vannak a Facebook oldalon, valamint itt is hirdetnek. Ugye te is hirdetsz a Facebookon?:)

A felület népszerűsége nem vet fel kérdést bennünk. De sokan kíváncsiak, miből él a cég? Nos,  főleg a hirdetésekből. Ugyanis a Facebook használata teljesen ingyenes a felhasználók számára, mindaddig, míg nem hirdetési felületnek használják. Ekkor ugyanis a Vállalkozáskezelő, amit a Facebook erre a célra fejlesztett ki, segít a cégeknek fizetős hirdetésekkel elérni a közönségüket! A Vállalkozáskezelőben céges adatokat tudunk tárolni, figyelni az oldalaink statisztikáját és a Hirdetéskezelő az a felület, ahol minden hirdetésünk követhető. A reklámozás egy új műfaja kezdődött meg, mikor az online marketing egyik jeles eszköze, a Facebook hirdetés megjelent.

Emellett érdemes tudni, hogy a cég terméke még az Instagram, a Whatsapp, és a Messenger, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. (Instagram felvásárlása 2012-ben, Whatsapp megvásárlása 2014-ben történt.)

2021 óta, mikor Mark Zuckerberg bejelentette a META születését, ami egy közösségi technológiai cég és arra fókuszál, hogy az eszközeit és a technológiát közelebb hozza egymáshoz. Így tehát a META egy nagy gyűjtőnév, aminek tagja a Facebook, hogy válaszoljam az első kérdésemet! Így hát, mi Facebook felhasználók már a Meta univerzum részei vagyunk!

Ismerted a Facebook történetét, vagy olvastál újdonságot a cikkből?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .